Brosserie Lecler Noel

Sveriges bästa borstar till sopmaskiner!

Ren Väg och Brosserie Lecler Noel har samarbetat sedan starten av Ren Väg AB 2001. Vi har ett kontinuerligt samarbete och försöker alltid utveckla våra borstar för att anpassa dom efter tre väldigt viktiga krav, nämligen: era önskemål på hur borstarna ska fungera, att gångtiden skall vara marknadsledande och att de ska vara så miljövänliga som möjligt, från produktion tills de är förbrukade.

Historia, mer än bara borstar till sopmaskiner

Brosserie Lecler Noel startade 1973, och har existerat i sin nuvarande form sedan 1975. Deras fabrik ligger i några mil öst om Rouen och är drygt 7000 kvadratmeter stor. Den inrymmer kontor, produktion och lager, i början av 2018 planeras en utbyggnad på 5000 kvadratmeter för att klara av ökningen av varor som exporteras.

Produktionen är till större delen helt automatiserad och varje maskin sköts av en till två operatörer som ser till att maskinen har material att jobba med, inte stannar, och ställs om inför nya artiklar när man kört färdigt. Vi är stolta över det faktum att den digra automatiseringen av borstarnas tillverkning, ändå har lett till att man anställt mer personal istället för att ta bort tjänster, allt för att bemöta den ökade efterfrågan. Näst intill allt tillverkas inom fabrikens fyra väggar, förutom plasttoppar till sidoborstar och centrum till de breda borstringarna, dessa tillverkas av en annan fabrik inom samma koncern.

Lecler Noel har genom åren utvecklats från att först tillverka handbundna borstar till att vara en av Europas modernaste fabriker vad gäller industriborstar och borstar till sopmaskiner.

Miljö och produktion

Att ta till vara på det vi har är en självklarhet, allt ifrån källsortering av material till att minska spill och därmed miljöpåverkan. Med hjälp av rejäla industridammsugare kopplade till borren som gör hålen kan vi ta till vara och återvinna vårt eget spill, exakta maskiner kapar stålet i rätt längd så vi minimerar onödiga justeringar och ser till att varje borste som lämnar ska vara så lik den andra som det bara går.

I produktionen så stansas och borras borstarna i samma maskin, likaså sidoborstarna borras och stålsätts i en sekvens. En relativt snabb process per borste, och med flera maskiner som jobbar för fullt kan vi hålla korta leveranstider på borstar, även på sådant som inte är lagervaror.

Ren Väg levererar miljövänliga sopmaskiner och borstar från ledande tillverkare.
Kontakta oss för mer information om våra produkter.