Valsborstar

Kort om våra valsborstar

De valsborstar vi har på Ren Väg är gjorda med tanke på att du som kund ska kunna hantera dom smidigt, både före, under och efter sopning med din maskin. Borsten är stansad på ett centrumrör helt i plast, detta gör att du enkelt kan lägga den i plast bingen eller brännbart efter att borsten är förbrukad.

Materialet i våra sopvalsar

Materialet i våra valsar är av högsta kvalitet för att kunna ge dig en lång gångtid, bra sopresultat och jämt slitage. Ni kan få era valsar i ett flertal olika plaster, exempelvis polypropylen, polyester och nylon. Vi har även möjlighet att stansa in 2.8 flatstål eller krimpat stål i valsarna om det önskas.

De mest efterfrågade och tillika sålda valsarna är i nylon och polypropylen, eller en mix av polypropylen och polyester, den sistnämda blir nästan lika aggressiv som att stansa in ett 2.8 flatstål i valsen utan de nackdelar en stålblandad borste för med sig i hantering.

Några sopmaskiner vi har valsborstar till

Beam 6000, 7000, 9000 mfl
Johnston VT 650. 800 mfl
Scarab Minor, Merlin och Magnum
Schörling Cityfant och Optifant
Schmidt SK 700 mfl
Bemab Geting (G1. G2. G3)
LS 500
Brodd-Son Nordic, Scandia mfl
Brodd Gothia mfl
Broddway Wasa 3000, Senior 1900 mfl
Aebi-Schmidt 300+

Saknas din sopmaskin betyder inte det att vi inte har grejer till den! Kontakta oss och hör efter!

Olika typer av sopvals till samma sopmaskin

Den vanligaste sopvalsen vi säljer till chassimonterade maskiner är gjord med borststrån av nylon och centrumrör av plast. Det finns självklart med polypropylenstrån, men dessa saknar nylonets teflon-liknande egenskaper, som gör att man slipper en vals som droppar under transport. Till de större traktordragna sopmaskinerna, exempelvis Nordic, Wasa 3000 eller 300+ finns det hela valsar, vi har både helstansade och vågiga valsar.

De helstansade är en ersättning för borstringar, medan de vågiga har egenskapen att sakta dra materialet mot mitten innan det förs upp på elevatorn, vilket minimerar spillet mellan valsen och släpgummit.

Vi har självklart även borstlister till maskiner så som Geting 1 och LS500, även Drivex T250 och Holms Swish finns i sortimentet. Samtliga lister är stansade på plastrygg, detta minimerar att listen kan ”Vandra” och glida ur sitt spår under sopning.

Ren Väg levererar miljövänliga sopmaskiner och borstar från ledande tillverkare.
Kontakta oss för mer information om våra produkter.