Sidoborstar

Kort om våra sidoborstar

Våra sidoborstar, även populärt kallade penselborstar, är tillverkade i material av högsta kvalitet. Vi har lagt fokus på en bra råvara och en mängd materialval för att tillgodose just dina behov. Borstarna går att få med strån i bland annat 3.3 och 2.8 flatstål, mixat med polyester eller polypropylen, stål och plast mixat, olika plastsorter mixat, ogräsvajer, stålpipa med plastslang och mycket mer.

Kort sagt finns troligen en sidoborste för just dina behov. Alla borstar är framtagna efter tre enkla principer; bra gångtid, god total ekonomi, miljövänlig från produktion till förbrukad vara.

De större bogserade maskinerna, så som Brodd-Son Nordic och Scandia, Brodd Gothia och Scandinavia och Broddway/Aebi-Smidt Wasa och Senior är värda att nämna för sig, då vi har en annan lösning än stålknippen till dessa maskiner. Penselborstarna till dessa är nämligen delade i fyra delar för att enkelt kunna byta borste.

Istället för att handknacka stål i och ur en aluminiumring och sedan lyfta den, så byts varje fjärdedel enkelt genom att varje del är lätt nog att lyfta med en hand, medan man skruvar fast två bultar med den andra. Detta spara mycket arbete, slit och förbättrar dessutom arbetsmiljön då man slipper stå i dammet som bildas när man knackar i och ur stålet.

Materialet i våra sidoborstar

Sidoborstarna vi har är tillverkade i Frankrike med noga utvalt stål och enbart nyplast i stråna. Efter att de formsprutade topparna i plast har borrats på kordinatbord så stålsätts borstarna i maskin, två, tre eller fyra rader beror på borste, varje borste ska ha samma vikt när de är stålsatta och en maskin räknar därför ut mängden stål i varje knippe. Varje stålknippe innehåller rejält med strån för att säkerställa att din borste får en lång gångtid och ett bra sopresultat.

Förutom stål finns det även plast, ogräsrivande vajer och stålpipa med plastslang som alternativ. Ogräsrivande borstar är mycket mer agressiva mot ytan och kantsten och används med fördel när du vill få loss någonting från kanter, exempelvis ogräs eller där nollmaterialet i gruset och sanden har etsat sig ihop med saltet från vintern och bildat en betongliknande massa. Plastborstar används med fördel under städning av exempelvis papper och annat flyktigt material, underhållssopningen kan med fördel genomföras med plastborstar, dessa ger även en lägre volym i och omkring maskinen.

Om du önskar en borste som är tuff mot ytan men fortfarande bibehåller sin sopförmåga har vi vanliga sidoborstar med en rad ogräsrivande pinnar längst ut, detta är en kompromiss som fungerar väl på allt ifrån små maskiner, exempelvis Swingo och City-Cat till de större maskinerna så som Beam 12000 och Broddway Senior. Vill man ha en skärande effekt på borsten har vi en lösning på detta också genom att montera stålet ”åt fel håll”, detta ger 2 rader med skärande stål och 1-2 rader med sopande stål.

Några sopmaskiner vi har sidoborstar till

Beam 6000, 7000, 9000 mfl
Johnston VT 650. 800 mfl
Scarab Minor, Merlin och Magnum
Schörling Cityfant och Optifant
Schmidt SK 700 mfl
Bemab Geting (G1. G2. G3)
LS 500
Brodd-Son Nordic, Scandia mfl
Brodd Gothia mfl
Broddway Wasa 3000, Senior, 1900 mfl
Aebi-Schmidt Wasa 300+
Bucher City-Cat 2020, 5000, 5006 mfl
Ravo 5
Mathieu Azura
Schmidt Swingo, Cleango m.fl.

Saknas din sopmaskin betyder inte det att vi inte har grejer till den! Kontakta oss och hör efter!

Lösa ogräsvajer och knippen till City-Cat, har vi det också?

Självklart! Ogräsvajer för montering på frontborste, ex HVH eller Nesbo, finns både med M12 gänga och för islagsmontering, de är 350mm långa (branschstandard) och är paketerade i paket om 40st.

Stålknippen och plastknippen till borstar som sitter på Bucher City-Cat är något vi också har. Även om merparten av våra kunder väljer våra engångsborstar till dessa maskiner, dessa sidoborstar bultas direkt i hydraulmotorns platta och gör att du alltid har en fräsch topplatta efter varje byte, finns till både City-Cat 2020 och City-Cat 5000, 5006.

Ren Väg levererar miljövänliga sopmaskiner och borstar från ledande tillverkare.
Kontakta oss för mer information om våra produkter.