Saltsopning

Idag har det blivit mer och mer vanligt att man använder sig av den så kallade saltsopningen eller även populärt benämnt cykel-saltningen, för att hålla gång och cykelbanor is och grusfria för en maximal framkomlighet för cyklister oavsett årstid.

På Ren Väg har vi märkt att många av de entreprenörer och kommuner som saltsopar har valt vår breda ring till just detta ändamål, då ringen belastar jämt mot underlaget, inte bygger sig full med snö så lätt och tack vare att det är ny-plast i stråna är lätt att skaka av om det skulle vara så att man haft oturen med sig att få in snö i den.

Den populäraste borsten är för tillfället den mixade PP/PE ringen som användare av Aebi Schmidt’s TSS122 maskiner och Wille samt Pome 800 diameter valsar. Tätt följt av den traditionella PP ringen som körs av de med Holms olika sopvalsar. Swish systemet till Holms har även det körts med stor framgång med PP fyllningen.

Kort sagt så verkar ringarna som gör jobbet på sandsopningen fungera minst lika väl till sopsaltningen, är det så att ni har några frågor om detta så hör gärna av er till oss!

Ren Väg levererar miljövänliga sopmaskiner och borstar från ledande tillverkare.
Kontakta oss för mer information om våra produkter.